Un retallable per al pessebre



L'equip de Pastoral Obrera i Càritas del bisbat de Sant Feliu hem estat tractant de sensibilitzar el nostre entorn durant aquests dos darrers mesos sobre el tema de l'habitatge: des de les persones sobreendeutades per poder pagar el lloc on viuen, fins els que ja s'han convertit en "sense sostre". 
La nostra darrera acció ha estat la publicació d'un retallable, que podeu obtenir aquí.
És una acció modesteta però un bon instrument per sensibilitzar-nos tots plegats. Es tracta de posar una casa al pessebre (o a l'arbre, o a qualsevol tauleta) per als qui no en tenen. Un record per a cadascuna de les persones afectades i també un record que ens cal posar-nos en marxa des d'allà on siguem (com a ciutadans, com a membres d'entitats, sindicats i partits, mobilitzant els nostres recursos personals i la nostra butxaca).
El retallable va acompanyat d'una pregària: un parell de textos molt significatius (la veritat és que el de Mt 18, 23-35 sembla escrit pensant en l'actitud dels bancs "rescatats") i una colla de pregàries ampliables i modificables.
En fi. El Nadal no és només consum ni tradició. Per als cristians és animar i renovar les nostres consciències per posar-nos al servei de la gent. A l'estil de Jesús.

Comentaris