Preguntes sense resposta


Si s’ha de retallar perquè l’endeutament causat per la corrupció és brutal,
¿Per què els funcionaris (i els que no ho són però treballen per a l’administració) han de pagar la major part de la factura per uns serveis que ens afecten a tots?
En lloc de retallar coses imprescindibles, ¿no faríem bé de pagar més tots plegats a través dels impostos de manera proporcional als ingressos?
¿Per què amnisties fiscals? ¿Per què no es treballa per acabar amb els paradisos fiscals? ¿Per què no es torna a l’impost de successions?
Posats a infringir normes (la llista dels pactes incomplerts amb tot i amb tothom és enorme) ¿per què no “nacionalitzen” els comptes corrents de tota aquesta gent que s’ha lucrat tant amb els diners de tots?
¿Per què hem de pagar una prima a la “roja” per fer bé la seva feina i als mestres que la fan bé els posen al carrer?
¿Per què no es retalla en l’exèrcit o en l’armament? Cap enemic no ens farà gaire més mal que el que ja ens està fent aquest capitalisme cruel.
¿Per què no revisen el frau fiscal, no només el dels treballadors, sinó el de molts professionals i grans empreses?
¿Per què no exigeixen com a contraprestació a les entitats bancàries que fan desnonaments que ofereixin pisos de lloguer a preus assequibles?
¿Per què els partits polítics no fan un gest i acaben amb els seus privilegis fiscals, i es redueixen els  ingressos provinents de l’Estat com a mínim en la mateixa proporció que ho fan els funcionaris?
¿Per què l’Església catòlica no abandona el seu ambigu sistema recaptatori a través de la renda i no recapta directament els ingressos dels seus feligresos demanant subvencions amb finalitats socials o culturals com qualsevol altra institució?
¿Per què no estimulen la cotització a la Seguretat Social? Ara hi ha hagut el tema de les treballadores a domicili, ningú no ha mogut un dit per promoure’n l’assegurança.
¿Per què els mateixos que ara parlen d’independència de Catalunya estan disposats a vendre el país a Sheldon Adelson?
¿Per què no fan pagar als clubs esportius els deutes que tenen amb la Seguretat Social i amb Hisenda?
¿Per què no promouen una redistribució de la feina, de manera que si n’hi ha poca estigui més ben repartida (allò del treballar menys per treballar tots).
I sobretot, ¿per què no són clars amb la informació, i per què la gent normal, els votants, hem tolerat i continuem tolerant tanta corrupció i tanta mentida? ¿Per què no ens impliquem més en la política?

Comentaris

mercè Garcia ha dit…
Completament d' acord, Mercè