A sant Jordi se li multipliquen els dracs

Ara que s'apropa Sant Jordi no em puc estar de fer-vos arribar una carta que hem rebut a casa i que fa referència a la política (?) cultural de l'antiga Caixa de Catalunya a Sant Climent del Llobregat. Em temo que només és un inici del desmantellament que ens espera de l'obra social de les caixes. I em permeto suggerir a sant Jordi que en lloc de dracs (o de moros, en la molt políticament incorrecta versió alcoiana que veieu a la imatge), es dediqui a perseguir les caixes o el que en queda. A veure si fan bondat.

En el meu poble des de fa més de 31 anys tenim una Biblioteca, la Sala de lectura Sant Jordi, propietat de l'obra social (no sé com és deu anomenar ara!) de Catalunya Caixa. En un poble petit com el nostre és l'únic equipament cultural obert cada dia de la setmana, amb instal·lacions i una col·lecció important per a tots els estudiants, per als nens i nenes que s'hi passen la tarda i per a la gent gran que s'assorteix de lectura i cultura. A més la tasca de la bibliotecària s’estén a tot un programa de dinamització cultural que ha enriquit aquest poble des dels anys 80 fins a l'actualitat, amb centenars d'actes, innumerables lectures de contes, conferències, xerrades, classes pràctiques i teòriques, funcions, animacions i tot el que pugueu penjar d'una pestanya que s'anomeni cultura i en els que heu participat alguns de vosaltres.

Divendres es va anunciar que Caixa Catalunya, la que anuncia el suport als estudiants de batxillerat i promociona no sé quants programes culturals, tancarà el dia 1 de maig la Biblioteca de Sant Climent. Potser que afegeixin al seu spot que també "tanquen biblioteques, on no n'hi ha".

El poble bull indignat i els nens de l'escola van començar a recollir signatures per a evitar el tancament. S'ha organitzat una cassolada davant de la Casa de la Vila per a les tardes del dia 19 i 26 d'abril, abans de que es consumi aquesta gran putada per a tota la població, especialment per als nens i els joves estudiants que trobaven en aquest espai una servei i una atenció úniques.

Jaume Vendrell i Condeminas

Comentaris

SANT RAMON ha dit…
A continuació, es podria traspassar a la competència de la mateixa plaça, tots els plans d'estalvi i pensions. Si continuen amb sense moure peça, tots els diposits i targetes; deixant el mínim a la cta.corrent per anar pagant rebuts. Finalment si es fan els tossuts..., tot.

Si no som rentables, hauran de tancar l'oficina..., Sobreviurem... I que el senyor Director General es busqui a un altre poble el finançament de motoristes aterradors i cuiners de pa escruixidor sucat amb oli d'arbequines i demés...ximpleries.