Abusar dels immigrants

Veig que ara que van venint les eleccions, el tema de la immigració es va convertint en una sucosa arma electoral, que el PP i CiU no dubten a utilitzar, cadascú a la seva manera i segons el seu tarannà.
No entenc gaire tota aquesta polèmica dels vels i els espais públics si no és per crear mal rotllo. Una cosa és que hi hagi un símbol religiós que "presideixi" l'aula, i en aquest sentit penso que no són adequats els crucifixos a les aules de les escoles públiques (a les concertades cristianes, jo no l'hi posaria, però no entraria en batalles per unes escoles que de fet són confessionals), però em sembla que no és pas dolent que els nois i noies portin, si volen, un signe de la seva identitat cultural o religiosa (jo continuo pensant que els vels són més culturals que religiosos). Sobretot perquè la nostra societat paeix sense problemes que anem carregats de tota mena d'andròmines com menys significatives millor, i com més cares, encara més. I en canvi no veu amb bons ulls que expressem coses que per a la gent són valuoses. Prefereix la moda i l'esport que no pas l'ètica, la religió o la política.
I sobre el tema del padró, no entenc gens la pretesa dificultat que la gent sense papers s'empadroni des del punt de vista de les Administracions Públiques. Sí que entenc que fan falta més recursos municipals per entomar l'arribada de nous veïns, però justament per això, crec que és bo objectivar la situació per poder exigir aquests recursos: qui arriba, d'on arriba, què necessita ell i què necessita el municipi a nivell educatiu, sanitari, de serveis. Evitar l'empadronament és crear un vel (aquest sí) de confusió. Potser hi ha gent a qui li està bé. A la gent que fa córrer que els immigrants no paguen impostos (els sense papers, òbviament, no paguen impostos directes, ja els agradaria poder fer-ho, voldria dir que estan en igualtat de condicions!) a les seves botigues, o que un oratori musulmà és un perill, ja li està bé certament que els números no es puguin demostrar. A Viladecans hi ha gent entestada a dir que estem "sepultats" sota els immigrants, quan, amb els números a la mà, queda clar que estem molt per sota de la mitjana de Catalunya i del Baix Llobregat. No empadronar és obrir portes a la fabulació interessada i a la manipulació fàcil. I crear la por d'una expulsió per una falta administrativa, amb tot el que suposa, em sembla que és crear una fractura que dificulta molt la convivència i que pot tenir repercussions indesitjables per al futur.
Això sí, mentre parlem de la immigració, no parlem de la corrupció, o de les subvencions legals però ilegítimes del Millet a CiU o de l'embolic de l'independentista Colom. Mercè

Comentaris