ACO Haiti

Us transcric la nota enviada al Moviment Mundial de Treballadors Cristians per l'ACO d'Haití. I la resposta de l'ACO de Catalunya. Aquí podeu trobar, reproduïda al blog de la GOAC de Catalunya, el manifest del MMTC en relació a la situació d'Haití. He intentat posar, sense èxit, les fotografies d'aquella escola inaugurada el dia 13... i enfonsada dos dies després amb 300 escolars dins. Però de fet són les imatges que anem veient cada dia... fins que ens cansem de veure-les i passem a d'altres temes d'actualitat. Tant de bo la pobresa d'Haití ens faci reaccionar d'alguna manera i no fem com aquell transantlàntic de luxe, l'Independence of the Seas, que, a més d'independent dels mars, s'ha autoconsiderat independent del patiment que tenia al davant.

Nota de ACO Haiti, de Frisner Orèlien, Tresorer
Chers amis, Nous venons de lire vos messages de solidarité et de sympathie à l'occasion de cette terrible catastrophe qui a ravagé tout Port-au-Prince. Nous en sommes très touchés. Pour le moment nous ne pouvons que manifester notre survivance et vous annoncer que le local de l'ACO d'Haïti a été complètement détruit. Plus d'édifices publics dans la capitale: le Palais national, les Ministères, le Palais Législatif, le Palais de Justice, la Cathédrale, les grandes maisons de commerce, les écoles publiques et privées, pour ne citer que cela, tout a été détruit. A côté de ce spectacle, les pertes en vie humaine sont innombrables. Le Trésorier national, même à Port-au-Prince, ne peut communiquer avec les autres membres de l'organisation. Merci de votre solidarité. Prière de traduire le message et l'acheminer à qui de droit, particulièrement Danilda Sosa. Frisner Orélien Trésorier National ACO d'Haïti
Nota de ACO España-Catalunya de suport solidari a través del Grup de Solidaritat amb Haiti, creat avui 14 de gener
Ayer cuando conocimos tu personal información de la situación en la zona, te enviamos nuestro saludo fraternal y nuestro apoyo.
En España, Cruz Roja y Caritas conjuntamente con el Gobierno español han iniciado la ayuda a la zona devastada. Deseamos que sean rápidos y eficaces.
Además de ayudar a Haití en estos momentos, hemos de presionar para que a través de Naciones Unidas ayudemos a salir de la pobreza a nuestros hermanos de Haití con una acción sostenida, de larga durada.
Que Jesús de Nazaret os reconforte y nos de fuerzas a todos para ser solidarios con Haiti y con todos los pueblos empobrecidos.
Rafi, Xavier, Jordi, Cèlia, Jaume, Alfons, ..... de ACO España-Catalunya

Comentaris