Crit solidari


És el nou butlletí de l'Equip de Pastoral Obrera del bisbat de Sant Feliu de Llobregat i que podeu trobar aquí. La veritat és que és un equip que hem començat amb ganes. Hi ha gent que pertany a la GOAC, a l'ACO, a la JOC... però també persones vinculades amb Càritas i amb parròquies, de manera que a la pràctica formem una mena de grup de pastoral social que fa un any que ens hem posat a caminar. Tots i totes amb una agenda que sobreïx, i la feina que tenim per trobar-nos, però estem ben avinguts.
Aquest butlletí és una de les accions que ens proposem. La idea és donar a conèixer la realitat social que vivim al bisbat, un bisbat molt divers en formes de vida i de treball, així com compartir "bones pràctiques" pastorals i facilitar eines per anar treballant l'acollida de les persones immigrades a les nostres parròquies i moviments. Res gaire original, res potser gaire brillant. Precisament ara que encetem una crisi que repercuteix en la vida quotidiana de moltíssima gent és important anar-nos interpel·lant sobre la nostra solidaritat, sobre com anar a les causes d'aquestes situacions i ajudar-nos a veure com Jesucrist és present en aquesta realitat obrera.
No tenim receptes ni solucions màgiques. Senzillament anem treballant, cadascú des del seu àmbit, en diverses realitats socials, polítiques i sindicals de base. I ens aprofitem de la feina ben feta que han fet d'altres, com el grup de capellans que van treballant això de la Pastoral Amb Immigrants.
En aquest sentit anem fent en la mateixa direcció que la Carta Pastoral sobre la crisi que el nostre bisbe va promoure. Ara tenim en l'horitzó un parell de taules rodones... Ja us informarem.
Mercè Solé

Comentaris