L'Evangeli al mig de la vida


Avui faig publicitat gens encoberta del CPL, pensant que d’aquí a quatre dies serem a l’Advent i que aquesta sol ser època de bons propòsits per als cristians: de fer més pregària, de viure més intensament la litúrgia…
Hi ha dues publicacions que em semblen particularment interessants. Una és un llibre de Josep M. Romaguera, actual consiliari de la JOC internacional (i que també té un blog, per cert: http://fentcami.bloc.cat/). És una proposta d’anar treballant diumenge rere diumenge les lectures de la missa en un estil proper a la revisió de vida i a l’estudi d’evangeli. Cada diumenge hi trobareu el corresponent fragment de l’evangeli, unes notes que l’expliquen en un llenguatge entenedor des d’un punt de vista exegètic i un qüestionari per fer-ne pregària des de la situació de cadascú. Es pot fer servir a nivell individual, però també en grup. Com a efecte col·lateral, em sembla un excel·lent instrument de formació.
De fet, l’origen de la publicació es troba en els correus electrònics que en Josep M. enviava a la gent de la JOC per ajudar-los a preparar millor l’Eucaristia i per tant té tot un estil jocista, de llenguatge senzill i de contacte amb la realitat més quotidiana.
Com tots els llibres del CPL a sobre és barat: per 10 € tens a mà tot un cicle litúrgic.

Mercè

Comentaris