Altes temperatures a la biblioteca

Com podem apujar la temperatura sense haver d'engegar l'estufa? Trobareu la resposta, molt interessant, per cert, al blog de la Biblioteca de Viladecans. És una bona iniciativa això d'obrir blogs per informar de la cultura, i per comentar la jugada.
Em sembla que avui les biblioteques tenen l'encert d'estimular realment la lectura, l'audició musical, l'accés al cinema. No només perquè han crescut en nombre, compten amb un espai agradable de lectura, van incrementant -menys del que convindria- el seu fons, faciliten extraordinàriament el préstec, sinó perquè permeten allò que anys enrere estava mal vist en un sagradíssim espai de silenci: la comunicació entre lectors, ara també virtual.
La minúscula sala d'actes de la biblioteca també demostra ser un espai realment obert a la ciutat, on tota entitat sap que pot organitzar activitats gratuïtament. Les persones estrangeres hi troben connexió amb la seva cultura d'origen, i servei d'internet. Les persones amb dificultats de comprensió hi troben clubs de lectura fàcil. Les personetes en procés d'aprenentatge hi troben suport a l'estudi. Els més petits hi poden escoltar contes. Els més grans llegeixen la premsa i gaudeixen d'un espai fresc a l'estiu i prou calent (no en el sentit amb què començava aquest post) que segur que els estalvia energia a casa.
Tot al servei de la cultura i del coneixement. Què més es pot demanar?
Mercè

Comentaris