Militància sociopolítica i espiritualitat


És el títol del llibret de Jesús Renau, que acaba de sortir publicat per l’ACO. És una magnífica eina per treballar en grups de cristians (està pensat per a grups de revisió de vida, però pot ser extensiu a qualsevol altre grup), tant per reflexionar sobre la importància del compromís social i polític en la vida cristiana, com per acompanyar des de la fe la gent que participa activament en la dinàmica associativa, sindical i política.
De fet els cristians som un més dins de qualsevol organització i a efectes pràctics fem i ens comportem com la majoria de gent. Hi ha una cosa, però, que he observat al llarg dels anys i és que en general ens cremem menys fàcilment. Penso que dinàmiques de vegades dures com la sindical o la política, s’entomen millor amb el suport d’un grup i d’una vida de pregària activa. Comptar amb un espai on poder compartir angoixes o reflexionar amb una certa distància i rebre crítiques no pas dels adversaris sinó de gent amiga encara que no necessàriament de la teva corda, és sempre un privilegi. I de fet, fora dels ambients cristians, no anem gaire sobrats d’aquest tipus d’experiència.
El llibret tracta cinc temes: Relacions humanes, El ciutadà, El Poble, La confrontació i La Utopia, cadascun dels quals compta amb un plantejament general, una visió des de la fe, un qüestionari per al treball en grup i uns suggeriments per a la pregària. Al final de tot hi ha un apèndix molt senzill i pràctic per a la pregària.
Us el recomano. Si algú hi està interessat pot adreçar-se a l’ACO (Tel. 934124888, aco@treballadors.org).
Mercè Solé

Comentaris