Déu, no el pots fer catòlic

És una afirmació de Carlo M. Martini, jesuïta, i ex arquebisbe de Milà, que a molts ens hagués agradat que hagués estat Papa, el "Martini bianco", que deien. Ara, un cop jubilat, viu a Jerusalem, en una residència dels jesuïtes.
M'acaben de regalar el llibre "Coloquios nocturnos en Jerusalén" (San Pablo, Madrid 2008), una conversa de Martini amb un altre jesuïta, Georg Sporschill... que m'està agradant molt. Us en transcric un petit tastet:
No puedes hacer católico a Dios. Dios está más allá de los límites y de las delimitaciones que establecemos nosotros. Naturalmente, las necesitamos en la vida, pero no debemos confundirlas con Dios, cuyo corazón siempre es más amplio. Dios no se deja domesticar. (Pl. 34)

Comentaris

Silveri Garrell ha dit…
Hi estic perfectament d'acord, i veiem que segurament en Martini ho ha dit ja quan estava jubilat com sempre fan els bisbes. Altra cosa es que existeixi una església entre tota la muniò d'esglesies que sigui la més "volguda" per Deu, de la mateixa manera que hi havia un poble (el jueu) que era el seu poble estimat.
Mercè Solé ha dit…
Potser sí... De vegades penso que quan ens morim potser ens trobarem un munt de sorpreses, després de fer cua darrere els publicans i les prostitutes... Però em sembla que Déu és de goma i s'estira per a tothom...
Mercè