Contra la precarietat, anem per feina!


Aquest és el lema de la campanya d'enguany de la JOC, que celebra la seva festa de cloenda avui mateix, al Prat del Llobregat. Us transcrivim la seva nota de premsa:

"Contra la precarietat, anem per feina!"

el 18 de maig del 2008, al Prat de Llobregat

Prop de 200 joves, obrers/es i cristians/es d’arreu de Catalunya i les Illes Balears, i s’aplegaran el proper 18 de maig a partir de les 10 h del matí a El Prat de Llobregat (a l’escola “El Parc” i al Parc “Fondo d’en Peixo”) per celebrar la Festa de Campanya sota el lema: "Contra la precarietat, anem per feina!". Aquest any la finalitat de la Festa és denunciar les precarietats laborals que vivim els i les joves treballadors/es, compartir i potenciar les nostres accions allà som: a la feina, al barri/poble, als estudis.

La Festa de Campanya és l’acte on la JOC celebrem i compartim amb altres joves les descobertes i accions que fem. Un punt de posada en comú del treball fet a les diferents federacions que formem el Moviment, i a la vegada, un punt de partida a l’acció col·lectiva, a la posada en marxa de propostes i iniciatives que donin resposta allò que anem descobrint i volem reivindicar.

A la JOC creiem en l’acció col·lectiva, educativa i transformadora, en el protagonisme dels i les joves, en la nostra capacitat de transformar la societat, allò que ens envolta, per aspirar a un món més just, sense precarietats. I la Festa de Campanya serà el moment en que compartirem públicament tot això, el que estem fent i el que ens plantegem continuar fent durant el curs que ve, on continuarem aprofundint en aquesta campanya: “Contra la precarietat, anem per feina!”.

La Jornada començarà amb la posada en comú de les accions que hem fet durant aquest curs a les federacions, descobrirem la possibilitat de fer-les i ens donarem pistes per l'acció, tot fent propostes entre tots i totes. Seguidament, celebrarem l’EUCARISTIA per passar posteriorment al dinar, que serà facilitat per l’ACO. A la tarda, continuarem posant en comú els aspectes que hem descobert sobre la precarietat laboral, juntament amb persones d’altres col·lectius que també treballen aquest tema, amb uns tallers sobre diferents temes relacionats i que ens afecten com a joves treballadors/es: Pla de Bologna, deslocalitzacions d’empreses, compromís político-sindical dels i les joves. Després, com a testimoni de l’acció en la que creiem a la JOC, hi haurà un ACTE REIVINDICATIU per alguns carrers del Prat, que recollirà el treball fet fins ara en la Campanya de la JOC “Contra la precarietat, anem per feina!” (curs 07-09). Després hi haurà un concert, i cap les 19 hores, finalitzarem la festa amb la cloenda.

Us convidem a participar amb nosaltres de la Festa. US HI ESPEREM!

Comentaris