Algunes coses a fer

La torrentada bipartidista se’ns ha endut. La campanya d’en Joan Herrera ha estat magnífica i, sobretot, les coses que s’hi han dit continuen essent coses imprescindibles i a les quals no hem de renunciar de cap manera. Però no servirà de gaire buscar culpes en el que fan els altres i no buscar maneres d’enfrontar-nos a l’allau de vot anomenat útil que, d’altra banda, no té cap pinta de disminuir en el futur, sinó més aviat al contrari. Estem en un món cada cop més de blanc i negre, i costa d’introduir-hi altres plantejaments.

Jo crec que, davant d’això, és bàsic reforçar el partit, cohesionar la gent, avançar en un estil al màxim de compartit, d’il.lusionat per la feina a fer. I per fer-ho, hi ha algunes coses concretes a potenciar. Jo en dic dues.

La primera, vetllar seriosament pel funcionament de les agrupacions, i especialment, crec, en les ciutats de l’entorn metropolità. Crec que tant l’organització nacional com la comarcal (almenys la meva, la del Baix Llobregat) estan poc al cas del que passa a cada lloc, dels problemes, de les tensions, de les males pràctiques. I estic segur que, si hi estiguessin més al cas, amb esperit de proximitat, s’evitarien anquilosaments esterilitzants, inèrcies que ofeguen, ruptures perfectament evitables, i es potenciaria el bon treball i les moltes possibilitats que hi ha. A ICV hi ha molta riquesa, i n’hi podria haver molta més. La que hi ha no s’ha de deixar perdre, i la que hi pot haver s’ha d’aconseguir que realment hi sigui. Però cal que la direcció es posi més les piles.

I la segona, aprofitar tots els àmbits que puguin crear cohesió. En aquest blog ja s’ha dit alguns cops que el món cristià present a ICV hauria de fer alguna cosa, perquè aquest pot ser un bon espai per pensar, dir i actuar. Alguns ja ho hem parlat, i ara toca posar-s’hi. O sigui que ja en rebreu notícies. (Josep Lligadas)

Comentaris